2K spuitgieten: product spuitgieten met 2 materialen

Soms hebben we voor het spuitgieten 2 injectiestappen nodig. Dit noemen we 2K spuitgieten. Voorbeelden van 2K spuitgieten zijn bijvoorbeeld producten van harde kunststof met een zachte rand. Met de tweevoudige spuitgiettechniek produceren we complete producten in 2 stappen. 

Verschillende toepassingen

2K spuitgieten is perfect voor combinaties van harde en zachte kunststoffen, maar ook als u 2 kleuren kunststof in 1 product wilt verwerken. 

Speciale matrijzen met 2 productholtes

We bouwen voor deze vorm van spuitgieten matrijzen met 2 productholtes. Tijdens het productieproces injecteren we kunststof in de ene holte. Als dat uitgehard is draait de matrijs en spuiten we kunststof in de andere holte. 

Kosten besparen

Naast de functionele of uiterlijke eigenschappen kan 2K spuitgieten ook gunstig zijn voor de kostprijs van uw product. Door spuitgietprocessen en montagestappen samen te voegen tot 1 spuitgietproces, valt de kostprijs vaak lager uit.

Wilt u meer weten over 2K spuitgieten?

Spuitgieten in 2 injectiestappen is voor talloze projecten een geschikte oplossing. Onze engineers beantwoorden uw vragen graag. Neem contact op voor een afspraak.