Ruime ervaring met verwerking van glasvezelversterkte kunststoffen

GL Plastics

Door spuitgietbare kunststof te vermengen met vezels ontstaat een vezelversterkte kunststof die sterker en stijver is dan de normale kunststof. Het kunststof dient als matrix-materiaal en is gewoonlijk een thermoplastische kunststof zoals polyester (PBT) of nylon (PA). Veelgebruikte vezels zijn: Glasvezel, koolstofvezel, aramidevezel (bijvoorbeeld Twaron en Kevlar).

Er wordt soms ook gebruik gemaakt van andere vulstoffen zoals glasparels, RVS-vezels, cellulose  -vezels, krijt, talk, hout, vlas en andere natuurlijk vezels.

Veel spuitgietbare materialen bevatten meestal hoge gehaltes glasvezel (tot wel 60%). Ook zijn combinaties mogelijk met minerale vulstoffen. Soms zijn varianten met natuurlijke vezels gevulde materialen beschikbaar.

De belangrijkste eigenschappen van deze hooggevulde materialen zijn:

  • Zeer hoge stijfheid en sterkte (gecombineerd met zeer lage kruip)
  • Super maatvastheid
  • Zeer lage krimp
  • Zeer lage thermische uitzettingscoëfficiënt (vergelijkbaar met metalen)

Vele Polyamiden( Nylons) worden met glasvezels of glasbolletjes gevuld. Maar ook PC, ABS, PBT, PPS, PSU, PEI,  etc. worden vaak gebruikt in combinatie met glasvezel-versterking.

Ze worden hierdoor stijver, sterker en de temperatuur-belasting neemt toe. Bijkomend voordeel kan zijn dat vaak dat de cyclustijden omlaag gaan omdat de vulstof de warmte beter geleid, waardoor koeltijden omlaag gaan of grotere wandiktes mogelijk worden.

Metaal- Kunststof Combinatie Kunststof:  PA met Glasvulling

Spuitgieten van glasvezelversterkte kunststoffen

Gl Plastics heeft ruime ervaring met de verwerking van deze glasvezelversterkte materialen. Heeft u vragen over dit type kunststof en of dit de beste keuze is voor uw product? Neem dan contact met ons op en wij informeren u graag verder.

CONTACT OPNEMEN