Insert moulding: andere materiaalsoorten omspuiten met kunststof

Bij insert moulding spuitgieten we een onderdeel van een andere materiaalsoort in kunststof. Een veel voorkomende toepassing is het in- of omspuiten van metalen delen met kunststof. We leggen het vreemde materiaal in een spuitgietmatrijs en kapselen het in. 

Metaal, keramiek of andere materialen

Met insert moulding kapselen we andere materialen in kunststof. We werken veel met metaal en keramiek, maar ook andere materialen kunnen we met insert moulding spuitgieten. U stelt met deze spuitgiettechniek eenvoudig een product samen uit kunststof en een onderdeel van ander materiaal. 

Volledig geautomatiseerd

Afhankelijk van de seriegrootte kunnen we insert moulding volledig automatiseren. In plaats van delen met de hand in de matrijs te leggen, automatiseren we dit om de productie nog sneller te laten verlopen. Hiermee borgen we een constante proces afloop en neemt de kwaliteit van uw product toe. We kunnen kwaliteitscontrole na de spuitgietcyclus integreren met behulp van vision control systemen.

Meer weten over de mogelijkheden van insert moulding?

We hebben ontzettend veel ervaring met insert moulding en we kunnen u snel duidelijkheid geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor uw product. Neem contact met ons op en we vertellen u meer over deze spuitgiettechniek.

Wij helpen u graag!