Ervaren spuitgietbedrijf uit Eindhoven

Kunststof spuitgieten

Spuitgieten is de meest gebruikte verwerkingstechniek van thermoplasten (in het Engels ook wel plastic genoemd) en is met name interessant bij hogere productievolumes. Alhoewel het woord “hogere” al impliceert dat andere verwerkingstechnieken, zoals 3D printen, rotatiespuitgieten en CNC-verspanen, beter geschikt zijn bij lagere productievolumes, is het kantelpunt niet altijd eenduidig te noemen.

Het hangt namelijk van meer factoren af dan enkel het productievolume, zoals bijvoorbeeld de grootte van het product, de complexiteit van de geometrie en de kostprijs van het grondstof (granulaat). Enkel inzoomend op de laatste factor, geniet spuitgieten de voorkeur boven CNC-verspanen, aangezien er bij spuitgieten minder materiaalverlies optreedt. Wanneer de matrijs is uitgerust met een aanspuiting middels een hotrunner systeem is het materiaalverlies zelfs praktisch nihil. Maar zelfs dan spelen de andere factoren nog steeds een rol bij het maken van de keuze van de manier van produceren. 

is uw product ontwerp geschikt voor spuitgieten?

Eén toeleverancier voor kunststof spuitgieten

Binnen onze onderneming hebben wij de beschikking over maar liefst 40 spuitgietmachines, met een sluitkracht uiteenlopend van 30 ton tot en met 1000 ton. Onder andere door dit machinepark zijn wij in staat om kleine, zeer precieze technische onderdelen te spuitgieten, maar ook grote zichtproducten met een perfecte visuele oppervlakte-afwerking.

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1988 zijn we bezig met verschillende vormen van kunststof spuitgieten. Alhoewel de massa nog steeds “normaal” spuitgietwerk betreft, kunnen we stellen dat wij een aantal van deze specifieke spuitgiet methodieken inmiddels tot in perfectie beheersen. Wij hebben ons dan ook gespecialiseerd in de volgende spuitgietvormen:

Meer weten over het kunststof spuitgieten van uw product?

Onze engineers vertellen u graag hoe wij uw product efficiënt en kwalitatief hoogwaardig produceren door middel van spuitgieten. Neem contact op voor meer informatie.

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Meer informatie over spuitgieten nodig?