Ervaren spuitgietbedrijf uit Eindhoven

Metaal kunststofcombinaties

Deze combinatie komt veel voor. Wij combineren metaal en kunststof met drie technieken.

  • Reel to reel molding
  • Insert molding
  • Strip molding

Voor deze technieken hebben wij speciale apparatuur ontwikkeld zodat onder andere metaal perfect gecombineerd kan worden met het kunststof product.

Reel to reel molding

We zijn gespecialiseerd in reel-to-reel molding. Hierbij omspuiten we metalen strip met het kunststof product. Hiervoor hebben we speciale apparatuur ontwikkeld die dit proces met behulp van speciale matrijzen mogelijk maakt. Reel-to-reel molding maakt het mogelijk om metaal-kunststofcombinaties in 1 processtap te spuitgieten.

Meer over reel to reel

Insert molding

Bij insert molding spuitgieten we een onderdeel van een andere materiaalsoort in kunststof. Een veel voorkomende toepassing is het in- of omspuiten van metalen delen met kunststof. We leggen het vreemde materiaal in een spuitgietmatrijs en kapselen het in.

Meer over insert molding

Strip molding

Strip molding is spuitgieten, waarbij de aanvoer verloopt via een (metalen) strip. De producten worden na het spuitgieten niet meer op ge-upreeled. Bij strip molding worden ze afzonderlijk uitgestanst of in bepaalde lengtes uitgeleverd. Met deze techniek spuitgieten we metaal-kunststofcombinaties in 1 processtap.

Meer over strip molding