Engineering: de technische haalbaarheid van uw spuitgietproduct

GL Plastics

Bij spuitgieten is engineering een belangrijke stap vooraan in het proces. Tijdens deze fase beoordelen we de technische haalbaarheid van uw concept. We kijken onder andere of de specificaties en productie-eisen haalbaar zijn. We helpen u vanuit het concept aan een maakbaar spuitgietproduct.

Alles op alles voor een maakbaar spuitgietproduct

Tijdens de engineering-fase duiken we in uw product en onderzoeken alle factoren om tot een maakbaar spuitgietproduct te komen. We testen het product en de wijze van aanspuiten met een mould flow. Of we passen uw ontwerp in overleg aan om tot een beter spuitgietproduct te komen. 

Van design tot eindproduct

Naast uw concept, zijn bij spuitgieten talloze factoren belangrijk. Meestal hebben onze klanten diverse eisen op het gebied van maatvoering, temperatuur, vlamdovendheid of slagvastheid. Onze engineers maken uw product klaar voor productie volgens uw kwaliteitseisen. Dankzij jarenlange ervaring in verschillende industrieën kennen we de eigenschappen van alle kunststofsoorten. We kunnen dan ook alle thermoplasten verwerken.

Assistentie nodig bij engineering?

Dankzij onze ervaring in onder andere de automotive en de medische sector, kunnen we u zeker van dienst zijn met de beste oplossing. Neem contact op met onze engineers en we vertellen u graag meer.

Spuitgieten en engineering bij GL Plastics