PA: Polyamide polymeer spuitgieten

GL Plastics

Polyamide, PA, ook wel Nylon genoemd wordt veel ingezet ter vervanging van metalen onderdelen. Denk hierbij aan auto onderdelen, behuizingen van sensoren etc.  
PA is taai, corrosiebestendig en het is lichter en goedkoper dan aluminium.

De voordelen van polyamide polymeer (PA)

De zelf smerende eigenschappen maken polyamide polymeer geschikt voor tandwielen en lagers. Elektrische isolatie, weerstand tegen corrosie en taaiheid maken Polyamide polymeer een goede keuze voor onderdelen die hoge belasting te verdragen krijgen in elektrische toepassingen als isolatoren, skibindingen maar ook de betere Tie-wrap is vaak van nylon. Ook zien we het PA spuitgiettype terugkomen in connectoren of bij onderdelen in de fietsindustrie. Het materiaal leent zich ook uitstekend voor gebruik in sensoren als vervanging van metalen. PA wordt ook vaak gebruikt om metalen delen te om-spuiten met Kunststof. (Insert Moulding ).

Verschillende types PA

Er  zijn zeer vele typen  polyamide zoals:

  • PA 6
  • PA 6.6
  • PA 4.6
  • PA 11
  • PA12

Bij vele PA types zijn ook vele blends mogelijk. Deze blends worden bijvoorbeeld gecompoundeerd tot klant-specifieke “hybride”  polyamide oplossingen. (PA Blends)

PA 6.6: door de elektrische isolatie is PA 6.6 met glasvulling geschikt voor lichtarmaturen.

 

PA blends

Met behoud van de eigenschappen van elk materiaal afzonderlijk verkrijgt men door het mengen speciale compounds met uitzonderlijk eigenschappen. Dit gebeurt niet alleen met de PA-materialen onderling, maar ook met andere polymeren zoals ABS. De PA/ABS blends zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor toepassingen waar men een goede slagvastheid nodig heeft gecombineerd met hoge en lage temperaturen. De goede oppervlakte kwaliteit maakt het een ideaal materiaal voor bijvoorbeeld het interieur van een auto of voor stadion zitjes.PA-polyamide-polymeer-tandwielen.png

De zelf smerende eigenschappen maken PA  geschikt voor tandwielen en lagersbussen.

GL Plastics, uw partner voor het spuitgieten van PA (polyamide polymeer)

Wij hebben veel ervaring met het spuitgieten van technische kunststoffen als PA, polyamide. Tevens kunt u bij ons terecht voor PA blends. Heeft u vragen over welk type polyamide het best geschikt is voor uw product?

Wij helpen u graag met uw product idee

PA-polyamide-polymeer-metaal-kunststof.png

Metaal aan metaal bevestigd met kunststof PA ( accuklem)

PA-polyamide-polymeer-glasvulling.png

Metaal omspoten met PA, nylon met glasvulling

 

Wij helpen u graag!