Ervaren spuitgietbedrijf uit Eindhoven

PMMA kunststof

GL Plastics

De verlichtingsbranche maakt veel gebruik van het spuitgieten van PMMA. PMMA wordt gebruikt in toepassingen waar een grote gewichtsbesparing ten opzichte van glas een groot voordeel biedt maar ook waar grote transparantie gewenst is. Zoals bijvoorbeeld in caravanruiten of grote aquaria. 
PMMA staat voor PolyMethylMethAcrylate.

PMMA werd voor het eerst geproduceerd door Rohm and Haas Company in 1933. De meest bekende PMMA-merken zijn Altuglas, Plexiglas en Diakon.

Het materiaal is zeer transparant en  glashelder en laat meer licht door dan glas.  

PMMA is een van de hardste kunststoffen en is daardoor redelijk krasvast. PMMA is van nature zeer goed bestand tegen weersinvloeden en UV straling maar heeft lage resistentie tegen organische vloeistoffen en vele oplosmiddelen. Onder inwerking van alcohol (bijvoorbeeld ethanol, isopropanol) kunnen in PMMA scheuren ontstaan. (solvent crazing).

PMMA is goed verlijm-, bedruk- en lakbaar. Het materiaal is van nature vrij bros en matig slagvast. Er zijn moderne varianten beschikbaar die slagvaster zijn. De samenstelling van PMMA kan worden aangepast om speciale eigenschappen te krijgen zoals een hogere impact, betere chemische resistentie, voedsel geschiktheid, bruikbaarheid bij medische toepassingen, weerstand tegen gammasterilisatie. PMMA wordt soms ingezet additief als een matteringsmiddel om een mat en glansloos oppervlak te krijgen. 

PMMA is goed verwerkbaar door middel van spuitgieten en extruderen. Daarnaast is PMAA makkelijk in te kleuren.

PolyMethylMethAcrylate

PMMA is goed en netjes te lijmen met bepaalde oplosmiddelen.

AchterlichtPMMA vindt zijn toepassing in de industrie. Denk hierbij aan straatverlichting, wegwijzers, verkeerslichten, reclame borden en gekleurde achterlichten in een 2k en 3K spuitgietproces.

Beschermende transparante platen, helmvizieren, veiligheidsbrillen en gelaatsbescherming zijn typische PPMA toepassingen. PMMA wordt veel gebruikt in verpakkingen voor de cosmetische industrie.

 

PMMA wordt ook toegepast in de luchtvaart. De ramen in vliegtuigen en helikopters zijn PMAA. 

In de medische wereld vindt PPMA zijn toepassing in onder andere contactlenzen van laboratorium- testers en micro-fluïdics.

GL Plastics, de spuitgietpartner voor het spuitgieten van PMMA

GL Plastics heeft jarenlange ervaring op het gebied van spuitgieten van PMMA. Heeft u vragen over dit type kunststof en of dit de beste keuze is voor uw product? Neem dan contact met ons op en wij informeren u graag verder.

CONTACT OPNEMEN